Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2012

Ψαροκροκέτες με πάστα κάρυ....

Υλικά για 4 άτομα

  • 1000 γρ.Φιλέτο ψαριού γλώσσα ή μπακαλιάρο φρέσκο ή κατεψυγμένο 
  • 1 κουταλιά σούπας  Πάστα κόκκινου κάρυ
  • 2 - 3 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι,πιπέρι
  • 1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
  • 1 μεγάλο ασπράδι αυγού
  • 2 κουταλιές σούπας κόρν φλάουρ
  • 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
  • σπορέλαιο για τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το φιλέτο με την κόκκινη πάστα κάρυ στο μούλτι και το χτυπάμε, να ομογενοποιηθεί, αλλά να μην λιώσει εντελώς το ψάρι. 
  2. Τοποθετούμε το μείγμα σε μπολ και προσθέτουμε το ασπράδι, τον μαϊντανό,το κόρν φλάουρ,το κύμινο,αλάτι,πιπέρι και το λάδι. Ζυμώνουμε και πλάθουμε σε μικρές κροκέτες. 
  3. Ζεσταίνετε το σπορέλαιο σε τηγάνι και τηγανίζετε τις κροκέτες, να ροδίσουν καλά και από τις 2 πλευρές,περίπου 6 με 8 λεπτά.
  4. Σερβίρουμε τις κροκέτες ζεστές,με σάλτσα ταρτάρ.
Καλή όρεξη....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email