Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Ψαρονέφρι γεμιστό με λιαστή ντομάτα γραβιέρα και ρόκα..

Υλικά για 4 άτομα
  • 4 ψαρονέφρια
  • 20 λιαστές τομάτες
  • ½ ματσάκι ρόκα
  • ¼ γραβιέρα κομμένη σε μπαστουνάκια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2φλιτζάνι λευκό κρασί
Εκτέλεση 



  1.  Ανοίγουμε τα ψαρονέφρια στην μέση και τα χτυπάμε ελαφρά με ένα μπάτη να απλώσουν,  αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε  σε κάθε φιλέτο από 5 λιαστές τομάτες, ρόκα και γραβιέρα.
  2. Διπλώνουμε προσεκτικά, και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες,σε κάθε άκρη ή δένουμε με σπάγκο.
  3. Σε τηγάνι μεσαίου μεγέθους ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε καλά τα ψαρονέφρια μας από όλες τις πλευρές ώστε να τα θωρακίσουμε.Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  4. Τοποθετούμε σε ταψάκι και ολοκληρώνουμε το ψήσιμο τους για 15-20'λεπτα στον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  5. Αφού ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά και κόβουμε σε λεπτές ροδέλες αφαιρώντας τις οδοντογλυφίδες,σερβίρουμε αμέσως. 
Καλή όρεξη..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου