Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Πέννες πριμαβέρα.....

Υλικά για 4 άτομα
  • 225γρ.πέννες
  • 1και1/2φλιτζάνι μικρά καροτάκια baby carrots
  • 1και1/2φλιτζάνι αρακά
  • 2κσ.ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 350γρ.γαρίδες μεσαίου μεγέθους αποφλοιομένες.
  • 1/4φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1/4φλιτζάνι ούζο
  • 1κσ.χυμό λεμόνι
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 100γρ.τριμμένη παρμεζάνα
  • 150γρ.κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
  1. Σε βραστό αλατισμένο νερό βάζουμε τα καρότα για 3'λεπτα και τα βγάζουμε,προσθέτουμε τον αρακά για 3'λεπτα και τον βγάζουμε και αυτόν.
  2. Στο ίδιο νερό βράζουμε τις πέννες για 7΄λεπτα και σουρώνουμε χωρίς να τις παγώσουμε.
  3. Σε τηγάνι μεσαίου μεγέθους ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες να πάρουν χρώμα.
  4. Προσθέτουμε το σκόρδο,τα καρότα και τον αρακά και σοτάρουμε ελαφρά.
  5. Σβήνουμε αρχικά με το κρασί αφήνουμε να εξατμιστεί,έπειτα με το ούζο και τέλος βάζουμε το λεμόνι.
  6. Προσθέτουμε την κρέμα και αφήνουμε να πάρει μια βράση ρίχνουμε τις πέννες και ανακατεύουμε.
  7. Βάζουμε την τριμμένη παρμεζάνα,αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως
Καλή όρεξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου