Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

«Η ημερομηνία που για πρώτη φορά φάνηκε πότε η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει»

Με τίτλο “Η ημερομηνία, που για πρώτη φορά φάνηκε πότε η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει” ο αρθρογράφος του Business Insider, Edward Harrison εξηγεί ότι η 9η Φεβρουαρίου 2010, ήταν η μέρα, που εκείνος ξεκίνησε να διαβλέπει το αναπόφευκτο για τη χώρα μας, δηλαδή την….χρεοκοπία.
Ηταν η ημέρα που έγινε σχετική συζήτηση στην εκπομπή Newsnight του βραβευμένου με Νόμπελ Οικονομίας, κ. Stiglitz, και του Hugh Hendry από την Ecclectica Asset Management.  Από εκείνη τη στιγμή, αναφέρει ο Harrison, μάθαμε για πρώτη φορά την απόκρυψη των πραγματικών στοιχείων του χρέους της Ελλάδας.  Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα για την Ελλάδα ήταν, όπως  διαπιστώθηκε ήταν η απάτη των προηγούμενων κυβερνήσεων της χώρας, που απέκρυψαν τα πραγματικά επίπεδα του χρέους.
Μετά την αποκάλυψη της “απάτης”, “το παιχνίδι είχε πια τελειώσει”, αναφέρει ο Harrison. Κατά τον αρθρογράφο του Business Insider, ακόμα και τότε όταν ο καθηγητής Hendry, έλεγε τότε ότι η Ελλάδα κατέρρεε το 2010, ο ίδιος ο Harrison πίστευε ότι η χώρα θα μπορούσε να σωθεί μέσω δρακόντειων μέτρων και βοήθειας από την Ε.Ε.
Από τον Φεβρουάριο του 2010 έως και σήμερα έχουν λάβει χώρα πολύ περιεκτικά: το πρώτο πακέτο διάσωσης στην Ελλάδα και η συμφωνία για μέτρα λιτότητας, τον Μάιο του 2010, το δεύτερο πακέτο διάσωσης με μια ήπια αναδιάρθρωση, τον Ιούνιο του 2011 και το τρίτο πακέτο διάσωσης, με μια σκληρή αναδιάρθρωση, μέσω της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου του 2011. Για τον Harrison, αυτό ήταν και το τελευταίο μεγάλο πακέτο διάσωσης, που η Ευρώπη θα μπορούσε ποτέ να προσφέρει.
troktiko.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου